Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

------------------------------

Scroll to Top

To Top

ELLA ER MIT NAVN VIL DU KØBE DET?

ELLA ER MIT NAVN VIL DU KØBE DET? indeholder Ellas efterladte noter som de lå i Antikvariatet i Privaten i en æske under Ellas seng.

Ella tegner og fortæller om dengang hun fik og mistede sin kat, og om den hævn hun planlægger over sin mor, som lever sammen med en ny mand og måske har solgt Ellas kat. Efterhånden som Ella fortæller, dukker minderne om hendes far op, og det viser sig, at det ikke er første gang, hun mister nogen uden at vide, hvor de blev af.

Æsken rummer 140 løse ark, skrevet – og illustreret – på skrivemaskine, sammenføjet med et bånd af gammeldags hyldepapir. Og når man løfter Ellas efterladte papirer op af æsken, drysser poetsneen ud…

Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2015

Modtager af Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger 2014

Udvalgt til The White Ravens 2015; et katalog fra Deutsche Jugendbibliothek med 200 anbefalelsesværdige, nye og innovative børne- og ungdomsbøger fra hele verden.

I efteråret 2014 udkom Ellas efterladte noter desuden som smuk hardback bog.

Køb ELLA ER MIT NAVN VIL DU KØBE DET? (æske)

Køb ELLA ER MIT NAVN VIL DU KØBE DET? (bog)

Læs om Ella på finespind.dk

Klip fra anmeldelser og lektørudtalelse

… en lille sensation … det er et værk, jeg aldrig bliver færdig med. Det bliver ved med at fremstå originalt og dragende. Det er unikt.

Anita Brask Rasmussen, Information

…en dybt original børnebog (…) et helt anderledes greb på børnebogen.

Torben Weinreich, Vi læser

Mette Hegnhøj indfanger konkret og præcist det savn, man kan føle efter en ven – lige meget hvor mærkeligt eller kort venskabet var.

Anita Brask Rasmussen, Information

Hegnhøjs værk er udfordrende, sprogligt mesterlig, drilsk og ikke sådan at blive færdig med.

 Damian Arguimbau, Weekendavisen

Mette Hegnhøj har maskinskrevet og konkretiseret noget så uhåndgribeligt som afsavn, afmagt og sorg. Hendes værk er også en fejring af det lille mirakel, litteratur kan være, når en forfatterperson skaber en hel lille verden ved hjælp af tegn og bogstaver for øjnene af sin læserperson. Et kunstværk som Hegnhøjs er lige, hvad man kan ønske sig for børnelitteraturen som sådan – og til jul. Foruden naturligvis en kat og en hullemaskine som snemaskine.

 Kamilla Löfström, Information

Hul i hjertet af savn og ensomhed bliver til vild og konkret poesi (…) Sammenhængen mellem indhold og æstetik er vidunderlig (…) Mette Hegnhøj er ikke den første, som forener en bogs krop og ånd. Men hun gør det med en varme, så man kommer til at holde rigtig meget af lille stædige, tvivlende Ella og hendes lyriske fortælling.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Dorte Hygum Sørensen, Politiken

Det føles som å ha nærkontakt med noe intimt, nesten hemmelig.

Gro Jørstad Nielsen, barnebokkritikk.no 

Leg med bogstaverne så de danner billeder, konkrete iagttagelser der fanger det uhåndgribelige, børneræsonnementer der lukker op for modet til at lade få ord være nok – det er nogle af de virkemidler der gør denne æske til et unikt kunstværk (…) Denne æske og dens indhold virker så autentisk at man må spejde efter den forsvundne pige, når man efter læsningen går ud i byen.

Fra nominering til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2015

Mette Hegnhøjs fina text etablerar förlustens sentimentalitet inte bara genom de prosa­lyriska arken, utan också i den materialitet som ”Ella er mit navn” uppvisar.

Jonas Ingvarsson, Svenska Dagbladet

Ella er mit navn vil du købe det? har noe utvunget og spontant over seg som gjør den til en glede å lese. Her finner man en liten tekst om tallet null formet som en null. En dårlig dag er formet som bokstaver som ramler nedover. Slike og lignende kreative innslag forsterker inntrykket av en original og gjennomarbeidet bok. Mette Hegnhøj er en forfatter som våger seg utenfor allfarvei, og jeg krysser fingrene for at jurymedlemmene i Nordisk råd finner boken prisverdig.

Gro Jørstad Nilsen, barnebokkritikk.no

Med ganske få ord på de små, løse sider indfanges poetisk barnets oplevelse af dagene med katten, lykke såvel som ulykke (…) et lille gennemført stykke bogkunst (…) bogen fremstår som en værdifuld, autentisk ting, fordi der et sted er nogen, som har siddet og lavet poetsne med en hulmaskine. På en sær måde er dette med til at gøre værket både rørende og fortryllende.

Sara Tanderup, Standart #3, 2014

Foreningen af det meget konkrete og det stort set ikke-formulerede og hemmelighedsfulde skaber den ganske særlige tone i Mette Hegnhøjs poetisk suggestive og intenst stemningsfulde bog, der på kattepoter sniger sig helt derind, hvor det gør ondt i hjertet på læseren.

★ ★ ★ ★ ★ Jørgen Johansen, Berlingske

… et intenst og medrivende kammerspil. (…) Værkets helt store styrke ligger i Mette Hegnhøjs evne til med få ord at bibringe fortællingen en foruroligende gådefuldhed, samt evnen til, med disse få ord, at bringe en stemning af ensomhed, adskillelse og forladthed ind i fortællingen. (…) et foruroligende, smukt og forunderligt poetisk værk.

Søren Fanø, bogbotten.dk

Et originalt og radikalt anderledes børnelitterært værk, som medierer litterær kunst og billedkunst.

Kari Sønsthagen, Biblioteket Frederiksberg – Historier der holder

Det er en stærk fortælling, der i små bidder folder sig ud over de 140 ark. Mette Hegnhøj har fundet sin helt egen sært naive tone, som både kalder på smil og rørelse. Sproget er langt hen ad vejen nøgent og underspillet, men det bliver til ren lyrik. 

Ole Møller, Dagbladenes Bureau

Værket er gennemført, sødt og sjovt. Der er et spændende metaperspektiv, en leg med repræsentationsformer og en fin legemliggørelse af en fortælling med stærk karaktertegning på få ord (…) Der er noget tidlig Marie Key over Hegnhøjs underspillede humor og den præcise og umiddelbare poesi, der med små indikatorer fortæller en detaljeret historie (…) “Ella er mit navn vil du købe det?” er ikke så ligetil at KATTEgorisere, men det gør ikke noget. Tværtimod.

★ ★ ★ ★ ★ Christine Fur Fischer, Fyens Stiftstidende og litteraturterapi.dk

 

En finurlig specialitet af en bog (…) for læseren i alderen 10-100, hvis de kan lide noget, der ikke lige går 12 på dusinet af.

Elisabeth Bennetsen, lektørudtalelsen

Ella er mit navn vil du købe det? anbefales i Deadline på DR2 som en af de ni bøger, der skal læses i sommerferien. 28 minutter inde i udsendelsen kan du høre Mai Misfeldts anbefaling.

Mai Misfeldt, Deadline, DR2

… en meget poetisk og spændende udgivelse (…) læs den endelig!

Maria Björnsdóttir, litteratursiden.dk