Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

------------------------------

Scroll to Top

To Top

ELVIS & OTTO

Elvis er den ældste i børnehaven. Og den eneste, der skal i skole efter sommerferien. Hans yndlingstal er uendelig-uendelig-milliarder-millioner-tusind-uendelig-uendelig, og på to millisekunder kan han kravle op på børnehavens tag.

Elvis glæder sig. For børnehavens legeplads er en lille prutskid i forhold til skolens. Og Elvis kan allerede titabellen.

Den sidste dag før sommerferien rækker Elvis’ bedste ven Otto fingeren i vejret. Jeg skal i skole efter sommerferien, siger Otto.
Fedt, tænker Elvis.

Men da skolen starter – efter verdens længste sommerferie – bliver det ikke, som Elvis forestiller sig.

Ditte Andreassen har illustreret

En skæppeskør historie med bramfri tegninger i hverdagskulører fra overgangen til 0. klasse.
Forfatteren har før vist, at hun kan noget med at radbrække det danske sprog og forstå små og store drenge.
Så det fortsætter hun med i beretningen om Elvis med »knirkearm«, titabel og plastikblomster på cykelkurven, der oplever skolen som et kaotisk, stinkende sted.

❤ ❤ ❤ ❤ Steffen Larsen, Politiken

En fin billedbog om skolestart. Måske er det ikke altid lige sjovt at sige farvel til børnehavens gode voksne. Skolen kan virke skræmmende og overvældende for små mennesker. En historie der handler om at savne gamle venner og finde ny. Mette Hegnhøj Mortensen har skrevet en fin billedbog i et frisk sprog – lige til at læse højt.

Rikke Dyrhave Nissen, æseløre.dk, dec. 2011

Et emne, som alle børn kan forholde sig til, er her behandlet med et glimt i øjet, både i tekst og illustrationer (…) Fin lille historie med skæve og sjove illustrationer. Til fornøjelseslæsning og en snak om overgangen fra børnehave til skole.

Bo Knudsen, lektørudtalelsen