Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

------------------------------

Scroll to Top

To Top

EN PRIK OG EN STREG


Der var engang en prik og en streg. Men det var løgn. Prikken var i virkeligheden Streg, der havde rullet sig sammen. Og stregen var i virkeligheden Prik, der havde rullet sig ud. Godnat og sov godt.

Der er ingen billeder i denne bog. Du skal nemlig ligge på maven, mens nogen læser den for dig – og tegner historierne på din ryg samtidig!

Og man behøver ikke være et barn for at blive tegnet på ryggen som godnatlæsning, voksne kan også godt li´ det

Udvalgt til The White Ravens 2019; et katalog fra Deutsche Jugendbibliothek med 200 anbefalelsesværdige, nye og innovative børne- og ungdomsbøger fra hele verden.

Køb En prik og en streg

”En prik og en streg” er en lille, børnelitterær genistreg.

Søren Fanø, bogbotten.dk

I ’En prik og en streg’ er der visdom og lusk og latter til mange kilometer (…) Så enkelt og simpelt at man må undres over, at ingen har fundet på det noget før.

Steffen Larsen, Politiken

… en helt anden læseoplevelse end vi er vant til med de traditionelle billedbøger (…) en kropsoplevelse med et meditativt tvist.

Kristina Krabbe Oksen, Ugebladet, Hørsholm

Min 9 årige søn af en medanmelder skreg af grin (…) han var vild med bogen! Vild med at blive tegnet på ryggen, vild med de skøre historier og vild med mit nærværende selskab (bilder jeg mig ind) (…) Prøv selv. Grin og sov derefter godt!

Jane Andersen, Bogblogger

Gudskelov at der ikke følger en vejledning med til, hvordan man skal tegne historierne. I stedet kan man opfinde sine egne illustrationer alt efter fantasi og fingersnilde. “En prik og en streg” er derfor så meget andet end en massagebog.

Bjarne W. Andresen, pædagogen.dk

Der findes masser af godnathistoriebøger, men ingen som den her … Det er en genial idé at lave en bog med historier til at tegne på ryggen af den, man læser højt for.

Marianne Agger, lektør

En anderledes og sjov bog, der viser hvad børnelitteratur også er og kan og samtidig tager den voksne oplæser med ned ad ’Memory Lane’

Jette Holmgaard Greibe, litteratursiden.dk

… fortalt i et poetisk, legende og afmålt sprog. Mette Hegnhøj demonstrerer stort overskud og en forfriskende idérighed. Hun har øje for de fine historier, der gemmer sig i de små ting.

Nønne Lønne Votborg, sjovforborn.dk

Sjovt, en smule absurd, ukompliceret og nyskabende. Bogen viser med al sin enkelhed børnelitteraturens styrke, vitalitet og spændvidde.

Damian Arguimbau, Weekendavisen

En prik og en streg er en taktil lækkerbidsken og en helt ny godnatoplevelse! Mette Hegnhøjs bøger har ingen alder, hendes værker er en åbenbaring for alle – børn som voksne, og dette nye skud på stammen er ingen undtagelse! Her skal der mærkes og lyttes til de små finurlige historier om en prik og en streg, der tegnes på ryggen, mens man ligger og falder til ro med et smil på læben.

Maria Louise, Bøger til børn