Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

------------------------------

Scroll to Top

To Top

MØGUNGEN

Møgungen det er mig. Det er mig, der er Møgungen. Her i de svenske skove. Sammen med Helge Helge. Hvad helvede er det for et lotteri? Syv fucking dage i en skide skov mellem stammer og træer. Nitte.

Møgungen er en mørk billedroman, der foregår dybt inde i de svenske skove. Helge Helge har taget Møgungen med på telttur. Langt væk fra civilisationen og de hjemlige dramaer. Der er nemlig noget derhjemme, der ikke er så godt.

Helge Helge var den eneste, der ville tage på tur med Møgungen, og det skal da også snart vise sig at det ikke er en helt almindelig tur i skoven, de to kommer ud på. Møgungen går med dolk og dynamit og svitser insekter med et brændglas.

Men hvem er denne møgunge, og hvad er der med ham?
Ja, det finder du ud af lidt efter lidt.

Møgungen er udgivet i Dansklærerforeningens serie af Billedromaner

Lars Vegas har illustreret

Udvalgt til The White Ravens 2011; et katalog fra Deutsche Jugendbibliothek med 250 anbefalelsesværdige, nye og innovative børne- og ungdomsbøger fra hele verden.

Køb Møgungen

Mette Hegnhøj Mortensen giver en gennemført børnesolidarisk skildring, og hun gør det med sprogligt raffinement og antydningens kunst. (…) I 2010 fortjener Mette Hegnhøj Mortensen forfatterprisen for en lovende debut.

Karin Esmann Knudsen, IBBY-bloggen, dec. 2010

Forfatterens leg med ord og lyde giver historien en helt særlig poetisk og brutal tone. Det er flot flot.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Steffen Larsen, Politiken

At skrive en bog fuld af bandeord, som alligevel opleves som en sproglig fornøjelse, er ikke så lidt af en kunst. Det slipper debutanten Mette Hegnhøj Mortensen fremragende fra i billedromanen »Møgungen« (…) Hegnhøj Mortensen formår at skildre det vrede og ensomme barn, så hele hans sorg og smerte giver genlyd i læserens krop, uden at det bliver sentimentalt eller pædagogisk pegende. Flot debut, som desværre ikke står på hylderne i den almindelige boghandel, men skal bestilles på nettet. 

★ ★ ★ ★ ★ Mai Misfeldt, Berlingske

Møgungen er en af de der vidunderligt vildledende bøger, hvor man som læser læner sig tilbage og tænker, at man har styr på den – men pludselig er man bogstaveligt talt langt ude i de mørke skove, og der sker en hel masse ting lige uden for ens synsvidde. Spændende, fascinerende og dybt foruroligende. (…) Møgungen er Mette Hegnhøj Mortensens debut og en superb en af slagsen. Den lidt finurlige form udnyttes til det ypperste, og samspillet med Lars Vegas’ tegninger er yderst vellykket. Det er en god bog at læse sidst på året, så man har den i klar erindring, når man tænker tilbage på året, der gik, og husker, at historier stadig kan overraske.

Janus Andersen, fortællingen.dk, dec. 2010

Rå og rørende billedroman med mange psykologiske og sproglige lag, som absolut er værd at læse og tænke over.

Pia Boisen Michelsen, lektørudtalelsen