Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

------------------------------

Scroll to Top

To Top

UD OG STJÆLE ERANTIS

Jeg fortæller først min mor, hvad der står i brevet fra Sara, den dag vi vi stjæler erantis. Det er vist søndag eftermiddag. Min far retter opgaver, og mine søskende er sammen med deres venner. Min mor er gået i haven for at klippe en busk. Jeg går ned i køkkenet og henter en håndfuld rosiner, tager dem med ud i haven og rækker hånden frem mod min mor.

“Vil du helst ha, at jeg dør eller spiser rosinerne?” (mig)

“Kom!” (min mor)

 

Det er sommeren 1989. I et villakvarter cykler den 12-årige Mette rundt i Greenpeacetrøje og andefødder og tænker på sin nære og fjerne fortid med marsgrønne underbukser, sumpskildpadder og syreregnen over de svenske skove. Det bliver en skelsættende sommer, hvor hun flyver alene til København og besøger sin penneveninde, som hun kun kender fra en bunke breve og tre fotos.

Indgår i Dansklærerforeningens Forlags serie MIN HISTORIE som er erindringer skrevet for børn og unge.

Læs uddrag

Udvalgt til The White Ravens 2021; et katalog fra Deutsche Jugendbibliothek med 200 anbefalelsesværdige, nye og innovative børne- og ungdomsbøger fra hele verden.

Køb Ud og stjæle erantis

 

 

… meget indbydende (…) Forfatterens hukommelse for detaljer er eminent (…) man kommer godt ind under huden på den 12-årige fortæller via hendes overvejelser og det fokus, hun vælger, når hun gengiver episoderne.

Berit Rye Windfeld, Læsepædagogen

… en finurlig, poetisk, humoristisk og selvudleverende fortælling (…) Mette Hegnhøj demonstrer i “Ud og stjæle erantis” endnu engang, at hun behersker kunsten at skrive de skæve sider i tilværelsen poetisk frem.

Søren Fanø, bogbotten.dk

… en fin balance mellem indholdets lethed og en nærmest poesibogsagtig stil, hvor de gule erantis og et par marsgrønne underbukser får samme opmærksomhed som Thisted-pigen og københavnerbiografen Palads.

Anna K. Skyggebjerg, Weekendavisen

… smukt illustreret af Klara Espersen og hendes illustrationer spiller SÅ godt sammen med den underfulde handling.

danskfaglighed.dk

En sød fortælling (…) et lille kunstværk

Henriette Camilla Jensen, lektørudtalelse